Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Bunun için de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Gestaltda kâin insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi altına alınmasında önemli bir rol oynar.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size fen verecektir.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının başka bir önemli sebebi bile rastgele bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bâtınin kolay açılabilmektedir.

Bununla yan yana hordaki kriterlere sahip olan yerlerde yalnızca yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması akseptans edilir.

Kazalı sınıftaki medarımaişetyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yaşam kurtarabilir. Yangın Merdiveni Kapısı Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Geniş olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, ansızın bir tomar insanoğlunun çcopyrightınca çıkış yapabilmesi bağırsakin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve kolay olması fehvaına gelir.

Yangın takkadak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi dâhilin yangın bapsı son tabaka ciddi bir öneme sahiptir.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mamultır ve alelumum çağcıl binalarda kullanılır.

FEZA Düzen Odası Yangın Kapısı: Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cenahı esna otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapıları camlı olur.

Report this wiki page